Persoonlijke verhalen in DE NALATENSCHAP

 

PERSOONLIJKE VERHALEN IN DE NALATENSCHAP - ZELDZAME SINGELS VAN JIM REEVESOp donderdag 27 augustus om 18.55 uur is er weer een aflevering te zien van "De Nalatenschap" bij MAX op NPO2.

Voor veel mensen is de stap om bij de notaris hun nalatenschap vast te leggen, heel groot. Toch hebben steeds mťťr mensen de wens na hun dood iets te betekenen voor een ander door hun geld of bezittingen na te laten aan een goed doel.

Martha Gaikema is op 70-jarige leeftijd overleden en liet een groot deel van haar nalatenschap achter aan de Nierstichting. Ze was nierpatiŽnt en moest hiervoor veel met de taxi op en neer naar het ziekenhuis voor een dialyse behandeling.

Martha is geboren en overleden in haar huis in Drachten, waar zij samenwoonde met haar moeder. Zij waren niet enkel moeder en dochter, maar ook beste vriendinnen die alles samen deden. Tijdens de rondgang komen erfenisafwikkelaar Oscar Balkenende en Hilde de Rooij van de Nierstichting in een huis waar de tijd te lijkt hebben stilgestaan, en vinden zij een paar zeldzame muzieksingles van JIM REEVES. (Martha was ooit lid van de eerste Jim Reeves fan club en een Friese zanger zal over die Jim Reeves fan club herinneringen ophalen. - Arie)

Het geld uit de nalatenschap van Martha zal bijdragen aan de ontwikkeling van een draagbare kunstnier. Dit zal het leven van nierpatiŽnten wereldwijd verbeteren door ze veel meer vrijheid en een betere behandeling te bieden ten opzichte van de huidige dialyse methodes.